Ik ben Janja. Ik ben geboren in 1957 in Groningen. Sinds 2012 aan het schilderen.

Ik schilder vooral dieren en heb er erg veel plezier in.

Ik schilder meestal realistisch en ben autodidact.

Mijn vader schilderde en toen hij niet meer zo goed kon ben ik zijn schilderijen af gaan maken en bij gaan werken. Hier kreeg ik steeds meer plezier in en daarna ben ik zelf weer begonnen met schilderen.

Mijn favoriete onderwerp is het schilderen van dieren.  Ik heb een jaar of 30 geleden een aquarel cursusje gevolgd.  Ik heb een jaar geleden een beginnerscursus tekenen en schilderen gevolgd.  Dit om net de extra dingetjes te leren, die ik misschien nog mis.  Verder leek het me leuk om meer technieken te leren kennen.  Ik ben tot nu toe eigenlijk alleen maar bezig geweest met de kwast. Misschien komt daar binnenkort wel verandering in, wie weet.

Ik ben inmiddels ook aan het tekenen geslagen. Ook dit is erg leuk om te doen. Portetten neerzetten gaat me makkelijker af met een potlood dan met verf moet ik zeggen. Ik merk dat werken met pastelkrijt ook zeker niet tegen valt in dit opzicht.

Voor vrienden en kennissen heb ik al een aantal honden geschilderd en een paar portretten getekend, die erg in de smaak vielen. Opdrachten in die zin zijn zeker welkom.